Skip to content Skip to footer

If a woman’s uterus is out of balance, so is she. –  Don Elijio Panti

Z abdominalno terapevtsko masažo se posvetimo notranjim organom, ki so temelj našega zdravja. Vemo, da 80% bolezni  izhaja prav iz našega trebuha. V trebuhu so naši drugi možgani in tu se začne graditi naš imunski sistem. Še posebno pozornost pa s to terapijo namenimo maternici, ki je center ženskega telesa, prostor kreacije, kjer se življenje začne. Terapija na naraven in varen način podpira žensko, njeno zdravje v različnih življenjskih obdobjih.

Abdominalna terapevtska masaža je starodavna, tradicionalna in naravna masaža, ki z nežno tehniko manipulacije tkiv in notranjih organov pomaga notranjim organom, da se postavijo na svojo naravno pozicijo in tako normalno delujejo. Z abdominalno terapevtsko masažo se pospeši delovanje energije, limfe, krvi in živčevja v telesu ter pospeši razstrupljanje telesa. Sprošča čustvene in energetske napetosti, blokade in stres iz telesa. V telesu se vzpostavi ravnovesje in vzpodbudi telo k samozdravljenju. Izvaja se varno, nežno in počasi na trebušnem predelu in predelu maternice ter vključuje masažo hrbta, s pozornostjo na spodnjem delu hrbta in križnici. Z abdominalno terapevtsko masažo se posvetimo notranjim organom, ki so temelj zdravja, poudarek pa je na maternici, ki je center ženskega telesa, prostor kreacije, kjer se življenje začne.

Trebušne mišice povezujejo spodnjo in zgornjo polovico telesa in vplivajo na to kako dihamo, stojimo, se premikamo. Ko trebuh ne more pravilno podpirati in poravnati telesa, je blokirana komunikacija v telesu, pride do zastojev v energiji, motena je živčna komunikacija, pretok limfe in prenos hranil. Toksini se ne morejo izločiti, notranji organi niso v ravnovesju in telo ne more več pravilno delovati. Zato je bistvenega pomena, da posvetimo našemu abdominalnemu in ga negujemo.

Ko je maternica v pravilnem položaju, je odprta za sprejemanje optimalne količine kisika in krvi bogate s hranili. Vzpostavljena je tudi živčna komunikacija, kar je pomembno za vzpostavitev optimalnega zdravja maternice in ženske. Maternica je pričvrščena z ligamenti in svojo pozicijo lahko izgubi zaradi poškodbe sakruma ali trtice, nesreče, padca, oslabljenih mišic medeničnega dna, popuščanja ali ohlapnosti pelvičnih organov, nosečnosti in poroda, visoko intenzivne vadbe, teka na trdi podlagi, plesa, jahanja, gimnastike, nošenja in dvigovanja težkih stvari, nošenja visokih pet, emocionalnih travm, operacije v medeničnem predelu, kroničnega zaprtja.

Abdominalna terapevtska masaža lahko pomaga pri:

 •  težavah z menstruacijo (boleče, neredne, PMS), 
 • težavah z ovulacijo (boleče, neredne),
 • pripravi na zanositev, težavah z zanositvijo, splavih,
 • težavah v perimenopavzi in menopavzi,
 • cistah, miomih, endometriozi, policističnih jajčnikih,
 • prolapsu pelvičnih organov,
 • kroničnem vnetju sečil,
 • težavah s spodnjim delom hrbta,
 • težavah s prebavili (zaprtje, Chronova bolezen, sindrom razdražljivega črevesja, gastritis, refluks),
 • mišični napetosti,
 • nizki življenjski energiji,
 • glavobolih, migrenah, stresu,
 • okrevanju po operaciji…
Učinki abdominalne terapevtske masaže:
 •  podpira reproduktivno zdravje,
 • spodbuja živčni in endokrini sistem,
 • omogoči globlje dihanje in poveča cirkulacijo v abdominalnem predelu,
 • prinaša vitalnost našim organom,
 • optimizira prebavo,
 • pozitivno vpliva na vse pretočne sisteme v vašem telesu (kri, limfo, živčno prevodnost in življenjsko silo ali či),
 • sprošča čustvene in energetske napetosti in stres iz telesa…

Kljub temu, da je masaža varna in prinaša izjemne učinke, se masaže ne izvaja med nosečnostjo (prvo trimesečje ali rizična nosečnost), v času močne menstrualne krvavitve, 6 tednov po porodu oziroma 3 mesece po carskem rezu, v primeru uporabe materničnega (intrauterini) vložka ali vaginalnega obročka, če je vstavljen pesar, v primeru rakavih obolenj in kemoterapije, takoj po operaciji v abdominalnem predelu in akutne infekcije.

Abdominalna terapevtska masaža izhaja iz majevske kulture in majevske abdominalne masaže. Zahvaljujoč dr. Rositi Arvigo, ustanoviteljici Abdominal Therapy Collectiv in bogatemu znanju, ki sta ji ga predala Don Elijio Panti in Miss Hortense, lahko ženske po vsem svetu doživijo to izjemno in enkratno terapijo in občutijo njene zdravilne učinke, tako na telesnem, miselnem, čustvenem in spiritualnem nivoju.

Maji verjamejo, da je trebuh bistvenega pomena za zdravje. Verjamejo, da so tu shranjena naša čustva in stres, zato ta predel telesa predstavlja prostor moči. Kadar so v nas prisotna negativna čustva, napetosti in stres, se zakrčijo mišice v abdominalnem predelu. Z ljubeznijo in pozornostjo tega predela, se v naših notranjih organih vzpostavi balans in proces samozdravljenja.

Skozi svoje delovanje je ta terapevtska masaža zaslovela z imenom masaža maternice oziroma masaža za zanositev, saj se k njej zatekajo ženske, ki se soočajo z izzivi pri zanositvi in se skozi naravni, alternativni pristop posvetijo svojemu telesu, povežejo s svojim telesom, okrepijo svoje zdravje, izboljšajo svojo plodnost oziroma možnost zanositve.