Skip to content Skip to footer
Glasba daje dušo vesolju, krila umu, polet domišljiji in šarm ter veselje do življenja. — Platon

Zvočna masaža s tibetanskimi pojočimi posodami temelji na starodavnih modrostih, odpravlja napetosti, travme, uglašuje naše telo in prostor. Povečuje našo življenjsko energijo in ustvarjalnost. S tem čudovitim terapevtskim glasbilom se sprožajo pozitivne spremembe na fizičnem, čustvenem in duhovnem nivoju. Tibetanske pojoče posode s svojim zvokom in vibracijo harmonično vplivajo tako na naše notranje organe kot na naša čustva. In popolnoma očarajo.

Zvok je prastara oblika zdravljenja, regeneracije in sprostitve. Zvok ima takojšen učinek na naše telo – tako fizično kot psihično. Ima sposobnost, da hitro umiri um in uravnovesi celotno telo.

Tibetanske pojoče posode so terapevtsko glasbilo, ki se lahko uporabljajo za meditacijo ali masažo in s pomočjo zvoka in vibracij vzpodbudijo samozdravljenje energetskih, čustvenih ali fizičnih težav. Pozitivni učinki zvoka so potrjeni tudi s strani sodobne znanosti. V nekaterih severnih evropskih državah in Ameriki izvajajo zvočno terapijo s pojočimi posodami v bolnišnicah za zdravljenje različnih bolezni.

Himalajske pojoče posode so ročno izdelane iz večih različnih kovin in vsaka posoda ima svojo vibracijo in zvok, svojo frekvenco.

Zvočno masažo na meridianih izvajam tako, da med masažo posode polagam na oblečeno telo stranke in nežno igram nanje. Posode med igranjem pomikam po telesu, jih polagam ob telo ter na posode igram v avričnem polju človeka. Med masažo harmonični zvok posod pomirja um, zvočne vibracije pa prodirajo v notranjost telesa, do vsake celice in omogočajo globoko sprostitev in regeneracijo, tako telesa kot uma. Ob globoki sprostitvi um preide v stanje podobno kot pri meditaciji. Zvok in vibracije harmonično vplivajo na delovanje energetskih centrov človeka kot tudi na njegove notranje organe in čustva. Tibetanske pojoče posode s svojim zvokom in vibracijami preprosto očarajo, sproščajo in preplavi nas občutek enosti med umom, telesom in duhom. Ustvarjajo mir, dobro počutje in ravnovesje.

Učinki zvočne terapije:

  • dviguje energijo in krepi življenjsko moč,
  • izboljšuje imunski sistem,
  • pomaga pri umiritvi živčnega sistema (vznemirjenost, tesnoba…),
  • izboljšuje psihično počutje,
  • vzpodbuja delovanja limfe v telesu in povezano s tem tudi odvajanje zastale vode in strupov iz telesa,
  • vpliva na pretočnost meridianov, uravnoveša energijske pretoke,
  • zmanjšuje bolečine v sklepih in hrbtenici,
  • zagotavlja globoko sprostitev, ima protistresne učinke, pomaga pri težavah z nespečnostjo…

Pozornost je potrebna v primeru implantacije pri bolnikih z motnjo ritma srca – spodbujevalniki, defribrilatorji.

Odprite svojo dušo, umirite srce, resonirajte ljubezen na vseh poljih, s pozitivnimi vibracijami… to je najmanj kar lahko naredite zase.